Extra informatie voor kinderen en jongeren

Kindertelefoon Nederland
Bij de kindertelefoon kunnen kinderen en jongeren terecht voor een luisterend oor naar hun verhaal of vragen om uitleg of bijvoorbeeld advies.

Vrijwilligers van de kindertelefoon kennen geen rare vragen. Ze krijgen daar veel vragen over echtscheiding en alles wat ermee te maken heeft voor jou. Misschien wil je vertellen over de ruzie thuis, heb je een vraag over de omgangsregeling of wil je weten hoe je het beste kunt omgaan met de nieuwe vriendin van papa.

Misschien wil je liever bij de ene ouder wonen dan bij de andere of huilt mama zo veel en weet je niet wat je kunt doen. Misschien voel je je gewoon heel erg rot door de scheiding. Bij de kindertelefoon kun je gewoon vertellen en soms verwijst de kindertelefoon je naar een kinderrechtswinkel.
Je kunt er elke dag terecht van ‘s middags twee uur tot ‘s avonds acht uur, telefoonnummer Nederland 0800-0432 (gratis).

Kijk verder op de website van de kindertelefoon: www.kindertelefoon.nl

Als er dingen zijn  die echt niet goed zijn thuis dan kun je wel eens te maken krijgen met de Raad voor de Kinderbescherming. Als je er meer over wilt weten kun je kijken op hun website: www.rvdkjongeren.nl
Kinder en jongerentelefoon Vlaanderen, België
Tel. 102 (gratis)
Zie verder website voor informatie over echtscheiding en wat dat betekent voor jou zelf: De Kinder- en Jongerentelefoon www.kjt.org

Jongerenrechtswinkel: www.jongerenrechtswinkel.nl