Video in gebarentaal voor dove kinderen

Hoe praten dove kinderen met elkaar over de echtscheiding van hun ouders? In gebarentaal. Er is nu een video waar dove kinderen in gebarentaal vertellen over hun ervaringen. Dat is makkelijk en prettig voor andere dove kinderen. Hoe dat gaat is te zien op Youtube.

Yannick, Björn, Lora, Marijn en Arif vertellen in de Nederlandse Gebarentaal over één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven van een kind: de scheiding van hun ouders. Net als bij horende kinderen is er in het begin vaak een wirwar aan gevoelens. Het ene moment is er boosheid of angst, het volgende verdriet of schuldgevoel. In de film is te zien is hoe de kinderen de echtscheiding langzaam verwerken en ermee om leren gaan.

Praktische informatie

Alle gebarentaal is Nederlands ondertiteld. Voor een eerste indruk van de video kun je hier alvast de trailer bekijken. De film is gemaakt door Psydon, een hulpinstelling voor doven en slechthorenden. De film is onderdeel van een serie over ingrijpende gebeurtenissen in het leven van dove kinderen.

De gehele serie kost €45,- voor particulieren en €95,- voor scholen en instellingen. Een losse DVD kost €17,50 en €35,- voor scholen en instellingen.

Bestellen kan op de site van Psydon, www.psydon.nl