KIES Omgangsbegeleiding

Nascholing KIES omgangsbegeleiding voor KIES-coachen (1 dag), * Training KIES omgangsbegeleiding voor scheidingbemiddelaars (3 dagen)

In een 1 daagse nascholing leert de KIES-coach de methodiek van KIES omgangsbegeleiding en begeleiding van kinderen en ouders bij de fase waar ouders hun scheiding in gang zetten bij een scheidingsbemiddelaar.

* In de training ligt het accent op kinderen en echtscheiding, kinderen en ouders, de ontwikkeling van kinderen, werken met kinderen en het programma KIES-omgangsbegeleiding.

Bij zowel de nascholing als de training is overdracht van relevante juridische informatie als de methodiek voor de begeleiding van kinderen en ouders.

De methodiek omvat de begeleiding van de kinderen in de eerste fase waarbij de scheidingsmelding en zorgen, vragen, wensen en gevoelens van de kinderen centraal staan. Hierbij wordt toegewerkt naar een ouderschapsplan waarbij ouders na de bijeenkomsten van de kinderen de gelegenheid krijgen de omgang af te stemmen op de mogelijkheden en wensen van zowel de kinderen als de ouders. De KIES-coach / KIES omgangsbegeleider werkt 4 bijeenkomsten met groepen kinderen of individueel en heeft gesprekken samen met de scheidingsbemiddelaar en de ouders van de kinderen. Deze aanpak leidt tot een ouderschapsplan dat meer kans van slagen heeft.

Aanmelden voor de nascholing kan na het volgen van de basistraining tot KIES-coach. * Aanmelden voor de training kan voor groepen scheidingsbemiddelaars die tevens voldoende ervaring hebben in gespreksvoering met kinderen en/of een opleiding hebben gedaan in onderwijs / jeugdhulpverlening.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@kiesvoorhetkind.nl.