KIES voor mij! /begeleiding op maat

Het programma KIES voor mij! is bedoeld als begeleiding op maat.

KIES voor mij! is een nascholing voor KIES-coachen waarmee naast de begeleiding van het groepsaanbod KIES ook KIES voor mij! als op maat begeleiding voor een individueel kind of kleine groepjes op maat begeleiding geboden kan worden.

Deze vorm van begeleiden kenmerkt zich door nog minder gericht op het programma en meer vraag gericht op de behoefte van het kind en de ouder in te kunnen spelen. De KIES-coach kan met KIES-voor mij! in (eigen) praktijk of binnen school en/of organisatie met kinderen zowel voor als na een traject in een KIESgroep werken met het kind of wanneer een KIES groep niet aangeboden is of kan worden elk kind begeleiden op zijn of haar persoonlijke behoefte en noodzakelijk traject. Vaak zijn het kinderen die in een meer complexe situatie verkeren die al dan niet met anderen/broers en/of zussen samen met een KIES-coach ontdekken wat hun werkelijke vragen zijn, wat ze  als behoefte en wensen hebben en wat belemmerend werkt in hun bestaande situatie en ontwikkeling en wat ze dan nodig hebben om weer verder te kunnen. Dit persoonlijke coachingstraject aan de hand van ondersteuning door de geleerde methodiek in het KIES-coach traject wordt daarnaast ondersteund door specifieke kennis in het begeleiden op maat bij scheidingsproblematiek, speciale werkvormen voor dit traject en vertaling naar de praktijk.

De nacholing is alleen te volgen na de basistraining voor de KIES-coach waarin de methodiek van KIES centraal staat naast het programma KIES voor elk kind op school. De kennis van deze nascholing wordt door veel KIES-coaches ook als extra waardevolle inzet gebruikt bij het werken met de groepen KIES naast het kunnen bieden van begeleiding op maat.

Duur
1 dag of 2 dagdelen
Totale studiebelasting ± 7 uur scholing en uren studie van de theoriemap

Aantal deelnemers
Maximaal 15

Kosten € 360,00 exclusief 19% BTW per deelnemer

Voor aanmelden voor de nascholing stuur een mail aan info@kiesvoorhetkind.nl