Volwassen en zelf kind van gescheiden ouders

Als volwassene kun je ook te maken hebben met de scheiding van je ouders. Misschien zijn ze al gescheiden. Misschien zelfs al toen je nog een kind was en heb je daar nog altijd last van. Misschien ben je volwassen en wordt je nu pas geconfronteerd met de scheiding van je ouders. Op welke leeftijd je ook te maken hebt met de scheiding van je ouders, het is en blijft een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Schroom niet om hulp te zoeken of er gewoon eens over te praten.

Boeken over dit onderwerp zijn:

Dominique Prinsen, De kinderen? Die merken er niets van….14 volwassenen vertellen in dit boek hun persoonlijke verhaal. Het zijn openhartige verhalen, soms pas voor het eerst zo uitgebreid verteld. Uit al deze verhalen blijkt dat ieder kind de scheiding van zijn ouders op zijn eigen manier heeft beleefd en verwerkt. De n heeft daar meer moeite mee dan de ander. Maar er is geen scheidingskind te vinden dat zegt: De scheiding van mijn ouders? Die had ik niet willen missen.

Cornald Maas (1962) is schrijver, journalist, commentator en presentator van het wekelijkse avro-kunstprogramma Opium. Hij schrijft voor Volkskrant magazine en linda. Het boek ‘ Uit elkaar’ bestaat uit door Cornald Maas voor de Volkskrant gehouden serie interviews met kinderen uit gescheiden gezinnen. De kinderen zijn inmiddels volwassen en kijken terug op de scheiding. Er wordt beschreven hoe ze terugkijken op hun jeugd en hun eigen liefdesleven. Bijna zeventig interviews zijn in dit boek gebundeld.