> 26 jaar

> 26 jaar

 > 26 jaar en ouder - KIES voor volwassenen

"Soms is het fijn als er even iemand met je mee loopt."
                             -Nelly Snels-Dolron-

Snel door deze pagina heen? Je vindt hier meer over:
Volwassen kind met gescheiden ouders
Zelf gescheiden
Scheidingsituatie van je partner
Scheiding van een bekende of naaste
Alle volwassenen
Voorkomen is beter dan....
Scheiding speelt een leven lang
Direct naar meer informatie of hulp


Ontwerp Amber Wildeman

" Een scheiding kan totale chaos met zich meebrengen. Chaos voor de betrokkenen zelf, maar ook voor de omgeving. Een beetje hulp in alles 'ordenen' kan zeker helpen."

Direct naar de KIES Volwassenen pagina
Direct naar meer informatie over KIES & Koffie voor gescheiden ouders.

Volwassen kind met gescheiden ouders
Als volwassene kun je te maken hebben met de scheiding van je ouders. Misschien was dat al als kind of misschien later pas en als volwassene.

Zelf gescheiden
Ook en misschien daarnaast kun je te maken hebben met je eigen scheiding.

Scheidingsituatie van je partner
Als volwassene kun je ook te maken krijgen met de scheiding van je partner of de situatie die je partner als kind of als volwassene meemaakte mbt scheiding.

Scheiding van een bekende of naaste
Tot slot kun je als volwassene in de rol van familie, kennis, vriend, buren, studiegenoot en collega enzovoort, ook te maken hebben met een scheiding.

Alle volwassenen
Scheiding heeft impact op iedere direct en indirect betrokkene. Het Expertisecentrum Kind en Scheiding vraagt iedereen aandacht te houden voor kinderen en volwassenen die een scheiding situatie meemaken. Laten we met elkaar zorgen dat een scheiding geen taak voor de kinderen is.

Voorkomen is beter dan....
Door te zorgen dat pijn beleefd mag worden en hanteerbaar kan worden gemaakt, zorgen we dat deze pijn op een later moment in je leven geen oude pijn wordt. Of dat de pijn groter wordt, dingen zich opstapelen of dat pijn misschien doorgegeven wordt. Tijdig werken aan en met de pijn maakt de impact van een scheiding minder groot voor meerdere betrokkenen. Als je op tijd aandacht geeft aan wat zo moeilijk voor je is, kun je grotere last of problemen op een later moment in het leven vaak voorkomen. Een gesprek, begeleiding of hulp zoeken is stoer. Iedereen kan dat wel eens gebruiken, zeker bij scheiding.

Scheiding speelt een leven lang
Een scheiding speelt niet alleen als je zelf of je ouders gaan scheiden. Er komen steeds opnieuw momenten van verandering en de emoties en gedragingen die de verandering met zich meebrengt. KIES kan kinderen, jongeren en ouders in alle fases van de scheiding helpen er mee om te gaan. Immers, een scheiding duurt een leven lang.

Hulp

Voor meer informatie, een gesprek en/of hulp neem contact op met een KIES coach in de regio voor de mogelijkheden.

 

 


KIES werkt samen met