Elke Spijksma Meulendijks

Elke Spijksma Meulendijks

 

Trainer KIES nascholingen

 

Docent privaatrecht Juridische Hogeschool Avans & Fontys

Mfn Registermediator Familierecht

Eigen praktijk Mediation van Nu

"Wanneer er in een scheidingsmediation echt naar mensen wordt geluisterd en je samen achterhaalt waar de pijn zit, dan kunnen er mooie oplossingen gevonden worden voor de toekomst. Kennis over en samenwerking met KIES in een mediation is waardevol om ouders èn hun kinderen zo optimaal mogelijk te begeleiden.”

Elke is docent op de Juridische Hogeschool en geeft onder meer de vakken Personen- en familierecht en Mediation. Naast haar werk als docent, heeft Elke haar eigen mediationpraktijk, waar ze zich met name op scheidingen richt. Het welzijn van kinderen betrokken bij de scheiding is een belangrijke drijfveer in haar werk.

Elke is verbonden aan het Expertisecentrum Kind en Scheiding als trainer. Het behartigen van het belang en de rechten van het kind dat is betrokken bij een scheiding, het bieden van een goed kindgesprek bij het regelen van de scheiding en het zich inzetten voor het behoud van de belangrijke verbinding tussen ouder en kind, zijn voor Elke de redenen om bij te willen dragen aan KIES. Elke is ervan overtuigd dat door beter aan te sluiten bij kinderen en jongeren en hen tijdig een stem te geven in de scheidingsituatie, er in samenwerking met KIES belangrijk werk en recht gedaan kan worden aan kinderen in een scheiding. 

 

 

 

 


KIES werkt samen met