KIES voor jou!

KIES voor jou!

Foto Nelly Snels - Pilot KIES
 
Wat kan KIES voor jou betekenen?
 
KIES betekent Kinderen In Een Scheiding.
KIES staat ook voor jouw keuze. De scheiding van je ouders is hun keuze. Jij mag kiezen voor jezelf en vertellen wat voor jou lastig, belangrijk en nodig is. Daar kunnen we met jou over praten en je bij helpen. KIES is er speciaal voor jou!
 
Foto Nelly Snels - Pilot KIES
 
Kinderen kiezen niet voor een scheiding. De scheiding van je ouders kon je ook niet voorkomen. Dat was de keuze van je ouders. Jij mag wel kiezen voor jezelf. Je mag blijven kiezen voor allebei je ouders en je hoeft niet tegen één van hen te kiezen. 

Kiezen voor jezelf is zo makkelijk nog niet. Zeker niet als je ouders best moeilijk of rottig tegen elkaar doen. Waar kun jij dan heen met je verhaal, je zorgen en vragen? Alles wat je kwijt wil is goed en kun je bij KIES vertellen.
 

Foto Nelly Snels - Pilot KIES

KIES professionals zijn volwassenen die een opleiding volgden om goed naar kinderen te luisteren en met kinderen te werken en praten. Ze doen dat omdat ze het belangrijk vinden om kinderen ook hun verhaal te laten vertellen, een stem te geven.
Ouders willen het beste voor hun kinderen. Als ouders gaan scheiden of al een tijdje gescheiden zijn, dan kunnen ze wel eens een beetje vergeten hoe je goed kunt zien wat belangrijk is voor hun kinderen bij een scheiding. Of ze zien niet dat het toch iets moeilijker voor je is dan je laat merken. Je kunt je ouders dan vragen of je bijvoorbeeld op school of ergens anders met KIES kunt meedoen of eens kunt praten met iemand van KIES. Allebei je ouders moeten het er mee eens zijn dat je naar KIES gaat.
 
Foto Nelly Snels - Pilot KIES
 
Misschien wil je nu meer weten, lezen of horen over waarin jij kunt kiezen. Hier 3 X KIES voor jou!
  1. Als eerste mag en kun jij altijd kiezen voor wat je zelf voelt, denkt en graag zou willen. Of het kan wat jij wil, dat besluiten soms volwassenen. We kunnen altijd bekijken of het kan. Soms kan iets anders wat in ieder geval zo fijn mogelijk voor je is. Lees hier meer KIES en kinderechten en ook hier nog een website over kinderrechten.
  2. Er is een liedje dat je kunt luisteren of mee kunt zingen. 'KIES voor mij!' Zie KIES op You Tube
  3. Er is ook een filmje over 'Hun keuze, mijn verhaal.' Daar vertellen kinderen van drie verschillende leeftijden wat hun verhaal is over de scheiding van hun ouders. Zie KIES op You Tube
Misschien wil je en mag je naar KIES om je verhaal te vertellen. Je ouders kunnen hier verder informeren bij een KIES professional.
Als je niet kunt wachten met je verhaal vertellen of je vraag, dan kun je altijd ook de Kindertelefoon bellen of chatten.
 0800-0432  - www.kindertelefoon.nl
 
 
 
 
 

KIES werkt samen met