Ulrike Suiskens

Ulrike Suiskens

Medewerker KIES & Koffie online voor gescheiden ouders

 

Jeugdhulpverlener

Eigen praktijk SONS

"Om het verschil te maken voor kinderen, wil ik ouders inspireren, adviseren én hen een hart onder de riem steken. KIES & Koffie is daarvoor een geweldige plek, speciaal voor gescheiden ouders."

Ulrike vindt een luisterend oor voor gescheiden ouders even belangrijk als het bieden van een plek waar je eens kunt lachen om je blunders. Gescheiden zijn én 'vanzelf' goed en verantwoordelijk opvoeden gaat niet zomaar hand in hand.

Ulrike beheert KIES & Koffie online met het doel van het Expertisecentrum Kind en Scheiding om gescheiden ouders te bereiken en hen te kunnen laten delen wat voor hen een rol speelt bij gescheiden opvoeden. Dit doet Ulrike met het posten van interessante items en reacties om daarmee uitwisseling van ervaring en advies mogelijk te maken. Op deze manier wil Ulrike zoveel mogelijk steun bieden aan ouders die dat na scheiding nodig hebben. Voor elke ouder is het goed om te weten dat er meer ouders met ongeveer dezelfde situatie en vergelijkbare lasten zijn. Het is fijn met elkaar ervaringen uit te kunnen wisselen, kwetsbaar te mogen zijn en ook gelukkige momenten te kunnen delen. KIES & Koffie online is zo'n plek voor de ouders. Vanuit de gedachte dat het ook de kinderen helpt als de ouders steun kunnen vinden en kunnen ontladen draagt Ulrike graag bij. Ze hoopt dat ouders samen zoveel mogelijk verder verder kunnen in nieuwe rollen naast elkaar na een scheiding. Dát is waar Ulrike voor staat en waarom ze graag aan meewerkt aan KIES & Koffie online. 

Naast de mogelijkheid voor ouders om KIES & Koffie online te bezoeken, zijn er KIES & Koffie live bijeenkomsten georganiseerd door KIES professionals bij hun organisaties, op scholen en in praktijken in hun eigen werkgebied. 


KIES werkt samen met