Als je uit elkaar gaat

Als je uit elkaar gaat

Als je uit elkaar gaat kun je van ex-partners doorgaan als collega ouders. Het belang daarvan voor de kinderen maar ook voor onszelf, dát is me heel duidelijk geworden.

-Freek, ouder van Milou en Janne-
Een relatie, iedereen heeft hier zijn eigen beeld en ideeën bij. Ze zijn er in alle denkbare vormen. We ondervinden hoe prettig, mooi én hoe spannend of ingewikkeld een relatie kan zijn. Zelf en met elkaar reis je naar een toekomst die je voor ogen hebt. Maar heb jij hetzelfde eindpunt voor ogen als je (toekomstige) partner? Helaas raken veel partners elkaar tijdens deze reis kwijt. De welbekende slotzin van ieder sprookje ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ geldt dan ook niet voor iedere relatie. Iedereen, groot of klein, moet zich thuis fijn en veilig kunnen voelen.
 
(Bovenstaande tekst is ook met toestemming ook gebruikt voor een project en samenwerking tussen het Expertisecentrum Kind en Scheiding, de Gemeente Heusden en andere plaatselijke partners voor het project 'Leven ze nog lang en gelukkig')

Als je uit elkaar gaat komt er veel op je af. Het 'sprookje' is over. Het verlies van de relatie speelt parten en er moet vanalles geregeld worden. Het valt vaak niet mee om zomaar te overzien wat er moet gebeuren en waarmee je het beste kunt beginnen. Om alles voor jezelf, elkaar en de kinderen goed te regelen kun je best wat tips gebruiken.

Op deze website bieden we informatie en tips die we verzameld hebben van ouders die hetzelfde hebben meegemaakt met daaraan toegevoegd onze eigen professionele ervaringen en (wetenschappelijke) kennis. Met KIES doen we sinds 2002 ervaring op vanuit de praktijk bij scheiding en we delen deze kennis graag.
Je kunt hier lezen over alles wat je zoal bezig kan houden rondom scheiding, over kinderen en de invloed van de scheiding en wat je als ouder zelf voor hen en jezelf kunt betekenen.

Wij bieden naast deze informatie ook de mogelijkheid om professionele ondersteuning te vinden zodat jullie alles goed kunnen regelen en in rust jullie eigen beste besluiten kunnen nemen en verantwoordelijk ouderschap na scheiding kunnen vormgeven. Dat kan bijvoorbeeld door een KIES Mediator te kiezen voor de begeleiding van jullie scheiding.

Mis je nog iets waarover je een vraag hebt? Stel je vraag aan een KIES professional en geef het aan ons door als je zelf nog tips hebt voor uitbreiding van informatie op onze website.


KIES werkt samen met