Opleidingen

Kinderen en ouders weer grip op hun leven, na de scheiding, bieden is een mooi en realiseerbaar uitgangspunt bij het werken met KIES. Het begeleiden van kinderen en ouders in een van de belangrijkste periodes van hun leven waarin ze kwetsbaar en uit balans zijn, kinderen een stem geven in de scheiding en hun belangen behartigen, is dan ook een belangrijke taak waarmee we zorgvuldig om moeten gaan als professional. Het realiseren van een programma ter begeleiding vraagt dan ook om zorgvuldige overdracht dmv een speciaal ontwikkelde training en kwaliteitsbewaking. De effecten die uit onderzoeken (Universiteit Utrecht) komen kan alleen aan gerelateerd worden als de uitvoering ook zoals bedoeld wordt uitgevoerd.

Om met KIES te werken is het daarom noodzakelijk dat de professional over voldoende voorkennis beschikt door opleiding en ervaring. De opleidingen worden in een zo kort mogelijke tijdsduur aangeboden.

Professionals met tenminste een relevante HBO opleiding kunnen zich laten scholen tot KIES-coach of KIES-omgangbegeleider. Bij twijfel over vooropleiding en werkervaring stuur even een e-mail met de vragen. Er zijn meerdere nascholingstrajecten voor KIES professionals beschikbaar. Voor een speciaal aanbod op maat, lezing, workshop of scholing neem contact op met info [at] kiesvoorhetkind.nl