Jeugdzorgduim Provincie Noord Brabant 2014

Jeugdzorgduim Provincie Noord Brabant 2014

Mensen zoals jullie hebben we nodig. Mensen met hart voor kinderen, die altijd meer doen dan je van ze verwacht, en daarmee het verschil maken voor kinderen die het moeilijk hebben. Ik ben eer trots op dat mensen zoals jullie zich inzetten voor onze jeugd, en een bijdrage leveren aan goede Jeugdzorg."

Gedeputeerde Provincie Noord Brabant 11 juli 2014
-Brigite van Haaften-
 

In de maand juli 2014 reikte gedeputeerde Brigite van Haaften de Jeugdzorgduim aan uit KIES. Deze Jeugdzorgduim werd uitgereikt aan waardevolle Jeugdzorg initiatieven vanwege hun positieve bijdrage aan de (preventieve) jeugdzorg.

Brigite van Haaften: "Al ruim 12 jaar doen de initiatiefnemers onderzoek naar de effecten van scheiding op kinderen. Al jaren zetten zij zich in op eigen kracht voor preventie en hulp voor kinderen in een scheiding situatie in want behalve een kleine startsubsidie, hebben zij nooit enige ondersteuning gehad. Van Haaften heeft onder meer jeugdzorg in haar portefeuille. "We zijn in Nederland bezig met een enorme operatie waarbij jeugdzorg van de provincies wordt overgedragen naar gemeentes. Dat vraagt grote inspanningen van iedereen di bij jeugdzorg betrokken is. Deze troffee is een zichtbare vorm van waardering voor iedereen die positief opvalt binnen de jeugdzorg tijdens deze transitie. 

-Brabants Dagblad-KIES werkt samen met