Scheidingsplein

Scheidingsplein

Elk proces van een scheiding verloopt zoals het door de situatie, de betrokkenen én hun behoeftes en mogelijkheden gegeven is. Wij zijn er op elk moment van de scheiding op dit digitale platform en scheidingsplein voor informatie, ondersteuning en hulp.'

-Expertisecentrum Kind en Scheiding-

Welkom op het KIES bij scheiding plein!
Het Landelijk Expertisecentrum Kind en Scheiding heeft met KIES sinds 2002 de aandacht voor kinderen, preventie en effectieve ondersteuning op de landkaart van scheiding gezet. 
We bieden informatie, tips, tools, ondersteuning, begeleiding, hulp en scholing voor elke betrokkene bij scheiding.

Wil je weten waar met KIES wordt gewerkt? Kijk dan hier.
Neem verder zelf een kijkje op deze website en 'wandel' even langs dé plek waar alle mogelijkheden samenkomen.
Vragen? We 'lopen' altijd graag even met je mee!
 
Ik ben een:
 
 

KIES Kompas
 
KIES bij scheiding plein
Deze website biedt een landelijk dekkend netwerk van samenwerkende (KIES)professionals. Vanaf dit 'scheidingsplein' is voor de bezoeker een eigen route en weg te vinden naar informatie, begeleiding, hulp en tools bij scheiding. Bij alles dat de bezoeker vanuit dit plein vindt, staat het kind, de stem van het kind en de rechten van het kind centraal.  
 
De behoefte en de vragen van (ex)partners, kinderen/jongeren, andere betrokkenen, professionals een organisaties zijn altijd verschillend. Vanuit de betreffende situatie van de scheiding, de behoefte en het moment van bezoek aan deze website en homepagina kan genavigeert worden voor de beste keuze.
 
Aan de samenwerkende KIES professionals is via de contact informatie op hun profiel op de homepagina op deze website, een mogelijkheid om een vraag te stellen in de eigen gemeente of regio of juist in de woonplaats van het kind.
De KIES profssional heeft zich gespecialiseerd in kinderen, ouders en scheiding en werkt in basis vanuit de effectief bewezen methodiek KIES.
 
  • Een KIES Mediator voor het begeleiden van de scheiding
    en praten met de kinderen voor het op te maken ouderschapsplan
  • Een KIES professional voor de individuele en groepsbegeleiding van kinderen
    van 4-6 jaar
  • Een KIES professional voor de individuele en groepsbegeleiding van kinderen van 7-12 jaar
  • Een KIES professional voor de individule en groepsbegeleiding van kinderen van 13-17 jaar of ouder
  • Een KIES professional voor de individuele en groepsbegeleiding voor ouders
Zijn er nog vragen, dat kun je deze stellen aan de KIES professional in je eigen gemeente via de zoekfunctie bij de landkaart op de homepagina of bij vragen aan het Expertisecentrum Kind en Scheiding contact opnemen.
 
 

KIES werkt samen met