Ontwikkelde KIES materialen

Ontwikkelde KIES materialen

Elk kind en elke volwassene heeft een eigen manier om informatie tot zich te nemen, te leren, steun en hulp te kunnen ontvangen. Boeken zijn voor veel mensen een prettige manier om in eigen tijd en tempo te ontdekken wat hen helpt en inzicht biedt' 
 
-Nelly Snels-Dolron, Auteur & ontwikkelaar KIES, Algemeen directeur Expertisecentrum Kind en Scheiding-
Voor elk kind en elke ouder is er bij een scheiding KIES
Soms is informatie en tips via onze website en de brochures al voldoende steunend. Of is een gesprek, begeleiding of een hulptraject door een KIES professional gewenst of noodzakelijk.

Met KIES sluiten we aan te sluiten op de behoeftes en noodzakelijkheden die er zijn. We richtten ons daarbij altijd op het recht en de belangen van kinderen bij scheiding.

Elk kind is het begin van een heel nieuw systeem. We vinden het belangrijk dat we ons als volwassenen steeds daarvan bewust zijn. Dat is wat elke tip, informatie, begeleiding, hulp of boek dat een kind of ouder bereikt en helpt extra waardevol maakt. We dragen daarmee graag bij in het ontlasten bij de zware klus die scheiden of een scheiding meemaken is. Voor nu en volgende generaties! Naast de informatie op deze website zijn onderstaande materialen te bestellen via het Expertisecentrum Kind en Scheiding.
 

Beeld: Monique Claes
 
Bestellen materialen
Het is mogelijk om KIES folders en andere onderstaande  materialen te bestellen voor particulieren, professionals, scholen, gemeenten en/of andere organisaties. De kosten hiervoor zijn afhanklijk van het aantal te bestellen exemplaren en de verzendkosten.
Informatie kan worden opgevraagd en bestellingen kunnen worden gedaan via: administratie@kiesvoorhetkind.nl
 
Hét KIES voor mij! werkboek 
  

KIES voor mij! is een werkboek dat kinderen helpt hun eigen situatie als kind met ouders in een scheiding, beter te begrijpen. Het is een werkboek om een eigen plek in te hebben en houden over de scheiding en eigen gedachten, wensen, vragen en mening te (her)vinden.

Kinderen kunnen er in lezen en herkennen, in schrijven en tekenen, plaatjes en foto’s plakken, kleuren en vertellen wat ze kwijt willen maar ook fijne ideeën door opdoen waarmee zij geholpen zijn. Het werkboek kan gebruikt worden zoals de kinderen dat zelf fijn vinden.

Het werkboek KIES voor mij! kan ook helpen om makkelijker met elkaar in gesprek te gaan en te blijven. Wanneer het kind de inhoud wil delen, dan verduidelijkt ht werkboek hoe een kind zich voelt en wat het ervaart. Door dit hulpmiddel voor gesprek ontdekt het kind dat praten over wat lastig is ook de moeite waard is. En dat zij én beide ouders in hun hart wonen ook al wonen ouders niet langer bij elkaar.
 
Het 'KIES voor mij!' werkboek is er voor kinderen met gescheiden ouders vanaf 7 jaar. Het wordt veel gebruikt bij individuele begeleiding van kinderen met gescheiden ouders. De ondersteuning hierbij door een KIES voor mij! gecertificeerde KIES coach is wenselijk en extra ondersteunend voor kinderen. Ze krijgen dan op maat begeleiding en hulp.
Voor een bestelling vanaf 5 stuks van het 'KIES voor mij! werkboek' kan contact opgenomen worden met administratie@kiesvoorhetkind.nl 
Prijs:
Set van 5 KIES voor mij! werkboeken (Nederlands): €106,70 inclusief btw en verzendkosten
Voor KIES professionals: €96,03 inclusief btw en verzendkosten (10% korting)
Voor grotere oplages kan een aparte prijsopgaaf worden aangevraagd.
Engelse versie: nu leverbaar.

NB: duur van de levering is afhankelijk van de voorraad. 
 
Twee dino dekbedden 
 
'Twee dino dekbedden' is een op een waar gebeurd verhaal uit de KIES praktijk geschreven verhaal. Het boek is geschikt voor jonge kinderen om voor te lezen en basischoolkinderen om zelf te lezen. Het is een boek dat daarnaast geschikt is om samen met je kind te lezen als gescheiden ouder maar ook als je kind een vriendje of vriendinnetje heeft waarvan ouders gaan scheiden of om het verhaal met de klas te bespreken.
'Twee dino dekbedden' is een op denken in mogelijkheden gericht boek met achterin per hoofdstuk toelichting en informatie voor gescheiden ouders.
'De kinderboekenjuf' schreef een blog over het boek 'Twee dino dekbedden'.
 
Voor een bestelling van het boek 'Twee dino dekbedden' kan contact opgenomen worden met administratie@kiesvoorhetkind.nl 
 
Prijs: €24,42 inclusief btw en verzendkosten
Voor KIES professionals geldt 10% korting
Voor grotere oplages kan een aparte prijsopgaaf worden aangevraagd.
 
NB: duur van de levering is afhankelijk van de voorraad. 
 
 Hét KIES Ouder Kompas
 
 
Het KIES Ouder Kompas is een zowel gratis digitale als mogelijk fysiek te bestellen uitgave met informatie en tips over de reis van de scheiding en het opvoeden van kinderen. Het boek is voor ouders die gaan scheiden, in scheiding zijn of al zijn gescheiden.
 
Prijs:
De boeken KIES Ouder Kompas zijn per 10 stuks te bestellen voor €81,95 inclusief btw en verzendkosten €7,50 per boek.
Voor een bestelling vanaf 100 stuks zijn de boeken € 5,50 per stuk inclusief btw en verzendkosten.
Voor een bestelling kan contact worden opgenomen met: administratie@kiesvoorhetkind.nl 

NB: levering is afhankelijk van de voorraad. 

KIES werkt samen met