KIES & Koffie Online

KIES & Koffie Online

" Als je als ouder beter uit de voeten kan, dan plukt het kind er de vruchten van."
               - Ulrike Suiskens-
 

Even voorstellen.

 

 

Mijn naam is Ulrike Suiskens. Ik ben beheerder bij KIES & Koffie online. Ik ben ook KIES coach en vind het perspectief en belang van kinderen bij scheiding erg belangrijk.

Zelf ben ik ook gescheiden en heb twee zoons. Ik begrijp het perspectief van gescheiden ouders ook goed en wil ook daar aandacht aan geven bij KIES.

Graag vertel ik je meer over KIES & Koffie
Oh ja, thee mag natuurlijk ook ; )

In de eerste plaats is KIES & Koffie dé plek voor gescheiden ouders waar plaats is voor herkenning en erkenning. Naar behoefte kun je er ervaringen delen. Je krijgt er tips en eventueel advies. Je kunt ook andere ouders verder helpen. Er is ruimte voor een lach en een traan. We kijken vanuit het perspectief van het kind naar de scheiding en zien ook jouw positieve kant van je scheiding. Dat is immers wat ons als gescheiden ouders uiteindelijk verder helpt.


Het helpt niemand om te blijven hangen in verdriet, boosheid of wrok, naast dat dat er natuurlijk ook soms even (onderling bij KIES & Koffie bijvoorbeeld) gewoon mag zijn. Het is er, dat is nu eenmaal ook de realiteit. 
Bij KIES & koffie zijn alle gescheiden ouders welkom. KIES & Koffie is er voor jou!

 
Scheiding betekent voor ons niet alleen een stuk gelopen huwelijk, ook een relatie zonder huwelijk, of elke andere mogelijke manier waarop ouders uiteen zijn en niet (meer) samenwonen maar wel beiden de zorg voor het kind dragen. Het kan immers verdraait lastig zijn om sommige momenten. Zeker op die momenten is herkenning en erkenning erg fijn! Bovendien weten we samen meer en zo helpen we elkaar verder.

Vragen die we bij KIES & Koffie delen, gaan over hele verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld; ‘Hoe vertelden jullie aan je kind(eren) dat jullie niet meer samen verder zouden gaan?’, ‘Wat zou je anders hebben gedaan als je alles nog een keer over mocht doen?’, ‘Hoe regelen jullie samen de feestdagen?’, ‘Hoe organiseer je nieuwe woonruimte na de breuk?’, ‘Weer daten na je scheiding, hoe doe jij dat?’ en ‘Hoe ga je met daten om richting de kinderen?’

Het gaat bij KIES & Koffie ook even over jouw verhaal, jouw vragen én het met elkaar onderzoeken hoe je zo goed mogelijk kunt omdaan met het belang van jullie kinderen. Het gaat ook over je ex, aangaan met de nieuwe partner van je ex en praktische zaken. Niets is zomaar te gek of niet bespreekbaar.
Lees hier meer over een KIES & Koffie bijeenkomst.

We willen dat ook jij je welkom voelt bij KIES & Koffie. Immers; ‘Als een ouder beter uit de voeten kan, plukt het kind er de vruchten van!’ KIES & Koffie kun je ook live bezoeken. Op verschillende plekken in het land, kondigen KIES professionals zelf aan waar en wanneer je dit kunt bezoeken. Informeer eventueel in je eigen regio bij een KIES professional of organisatie die KIES aanbiedt. Via de Facebook pagina van KIES & Koffie informeren we je ook als er aankondigingen zijn.

Bij KIES & Koffie online, mag je altijd met zelf je lekkerste bakkie koffie of thee aansluiten. Misschien met een heerlijk koekje of chocolaatje erbij. Voor dat laatste moet je dan even zelf zorgen. Er staat dan wel tegenover, dat we daar altijd goed bereikbaar zijn om rond te kijken, te sparren, te lezen, reageren of je vragen te stellen. Ook vanaf je vakantieadres, je bed of de luie stoel.

Voel je vrij om ons op te zoeken. Zie we je een keer bij KIES & Koffie live én op KIES & Koffie online?

Hartelijke groet, 

Ulrike

 

 


KIES werkt samen met