Monique Meulemans

Monique Meulemans

 


KIES trainer nascholingen

(Gast)docent Ouderverstoting en complexe omgangsproblematiek
 
Spreker

Auteur 'Emotioneel gevangen'
 
Kinderen die vervreemden van hun ouder hunkeren naar die ene omstander die hun stem verstaat en hoort wat ze tussen de woorden proberen te zeggen. Voor deze kinderen kan KIES hét verschil maken'
Monique is deskundig (gast)docent op het gebied van ouderverstoting en complexe omgangsproblematiek na scheiding. Door haar jarenlange ervaring, zowel van dichtbij als in het begeleiden van zeer complexe omgangsproblematiek, heeft ze brede kennis en inzichten over de dynamiek en de schadelijke gevolgen van ouderverstoting voor kinderen en ouders.
Het delen van deze kennis en inzichten en dat wat professionals moeten weten om de problematiek tijdig en juist te signaleren en professioneel en verantwoord te kunnen begeleiden, is haar persoonlijke missie. 
Voor het Expertiscentrum Kind en Scheiding zet Monique haar expertise in voor KIES professionals zodat zij in een zo vroeg mogelijk stadium te leren herkennen wanneer er sprake kan zijn van ouderverstoting en waar niet. Het herkennen en juist interpreteren van signalen en problematiek is dé cruciale stap naar adequate hulp om het patroon van oudervervreemding of verstoting in een zo vroeg mogelijk stadium te voorkomen en doorbreken.
  
 
 

KIES werkt samen met