Kraanvogels

Kraanvogels

Kraanvogels zijn bijzondere vogels. Ze zoeken elkaars gezelschap. Zodra ze een paarband hebben gevormd, blijven ze hun leven lang bij elkaar.
Kraanvogels maken al eeuwenlang indruk op mensen. Ze hebben voor veel culturen een symbolische waarde. Kraanvogels zouden de boodschapper zijn van vrede, geluk, symbool van wijsheid, gezondheid, loyaliteit en een lang leven.
De kraanvogel is ook het symbool voor loyaliteit en goedheid. Kraanvogels werden in verband gebracht met het helen van het oog. Het oog staat voor de ziel. Zo zou de kraanvogel een link hebben met de krachten van de onderwereld.
Een kraanvogel staat voor vrede en vecht alleen dan als het gaat omwille van zelfverdediging.
De witte kraanvogel is volgens de Tibetanen bovendien het symbool van de vrijheid.

Bij de uitvinding van de origami vouwkunst, rond 1700, ontstond de legende dat de wens werkelijkheid wordt van wie duizend kraanvogels vouwt. Nog altijd worden kraanvogels gevouwen en in verband gebracht met vrijheid, geluk en vrede.
 
Hier vind je een link om zelf een kraanvogel te leren vouwen. Voor jezelf als reminder en goed voornemen of misschien wel een cadeautje aan je ex met het voorstel om vrede te stichten. De kraanvogel staat als Japans symbool voor vrede en hoop. 
 
 

Foto Laurens Steijn - Birdingbreaks.nl

KIES werkt samen met