Jacquelijn van der Vijver

Jacquelijn van der Vijver

Trainer KIES basistraining en KIES nascholingen

     

Orthopedagoog en kwaliteitsmanager bij Expertisecentrum Kind en Scheiding,

Eigen praktijk Het KompaZ

" Bij KIES worden kinderen en ouders vanuit hun eigen kracht naar de oplossing begeleid."

In 2005 studeerde Jacquelijn voor haar studie pedagogiek cum laude af met het onderzoek naar KIES voor kinderen op het speciaal onderwijs. Haar onderzoek resulteerde in aandacht bij KIES voor het bijzondere kind, kinderen met ADHD, ADD en ASS problematiek. Jacquelijn was de allereerste stagiaire bij KIES en is sindsdien altijd betrokken gebleven bij het Expertisecentrum Kind en Scheiding. Jacquelijn geeft zowel de basistraining tot KIES coach als andere KIES (na)scholingen. 

Als orthopedagoog en gedragswetenschapper heeft Jacquelijn ruim 12 jaar voor een jeugdhulpverleningsorganisatie gewerkt. Vanuit haar eigen praktijk werkt ze sinds 2011 met KIES. Vanaf 1 oktober 2021 werkt Jacquelijn als KIES Kwaliteitsmanager voor het Expertisecentrum Kind en Scheiding

Jacquelijn's uitgangspunt in haar werk is bij te dragen aan de kwaliteit van KIES om kinderen, jongeren en ouders te begeleiden bij scheiding. Zij ondersteunt de visie van KIES om kinderen en ouders uit te nodigen om vanuit eigen kracht op zoek te gaan naar hun best haalbare oplossing. Voor dat uitgangspunt zet Jacquelijn zich graag in door middel van onderzoek, (door)ontwikkelen en door middel van het overdragen van de KIES methodiek aan professionals.

 

 

 

 

 


KIES werkt samen met