Monique Claes

Monique Claes

Trainer KIES training en KIES nascholingen

    

Docent, jeugdhulpverlener, kinder en stiefcoach

Co-auteur lees en doeboek 'Maraton en liefje' over scheiding, bedenker en ontwikkelaar Doeboek bij oorlog

Professioneel fotografe vanclaesfotografie
Eigen praktijk Bureau Ondersteboven

 

"Het is een uitdaging om kinderen aan te zetten tot nadenken over zichzelf en hun situatie. Door met KIES aan te sluiten bij het kind komen ze vaak zelf met een oplossing. Dat geeft hen zelfvertrouwen."


Monique heeft jarenlange ervaring in het werken met het kind. Als leerkracht, kindercoach, remedial teacher, studiekeuzebegeleider en jeugdhulpverleningstrajecten. Binnen al die taken zag zij veel kinderen met scheiding gerelateerde problemen. In één van de meest ingrijpende periodes van het leven van een kind en ouders deze partijen mogen begeleiden ziet Monique als een uitdagende en dankbare taak. KIES is voor Monique een prachtige onafhankelijke plek voor kinderen bij scheiding die ze dan ook aan elk kind gunt. Daarnaast verdienen ouders het dat het goed gaat met de kinderen. Gaat het immers goed met de kinderen dan gaat het ook goed met de ouders.

Monique is naast het werken met kinderen en ouders werkzaam als professioneel fotografe en is 'huis' fotografe voor het Expertisecentrum Kind en Scheiding.

 

 

 

 

 


KIES werkt samen met