Pauline Schonewille

Pauline Schonewille

Trainer KIES nascholing Samengesteld

Jurist, familie mediator, docent recht en mediation, trouwambtenaar

Auteur diverse boeken o.m. over het samengestelde gezin

Eigen praktijk Familie Zaken 

" Wanneer de leden van het samengestelde gezin weten hoe een samengesteld gezin werkt, dan krijgen ze meer grip op hun eigen positie en kunnen beter begrip vinden voor anderen. Dat sluit aan bij de KIES gedachte en methodiek."

 

Pauline heeft zich na haar juridische opleiding tot kandidaat notaris, ontwikkeld tot familie mediator gespecialiseerd in echtscheiding en samengestelde gezinnen.

KIES is voor haar een mooie manier om alle kinderen die een scheiding meemaken te bereiken. Veel van deze kinderen krijgen na de scheiding van hun ouders, ook te maken met een samengesteld gezin. Voor hen is de uitwisseling bij KIES en het leren dat ze niet alleen zijn in deze situatie erg belangrijk. Leven in een samengesteld gezin is complex voor iedereen. Voor volwassenen in een samengesteld gezin is het essentieel te beseffen welke invloeden er zijn op de samengestelde relaties tussen alle leden in de families. Met KIES bereik je zowel kinderen als ouders en eventuele nieuwe partners. Dat maakt KIES heel sterk van invloed op het systeem. KIES samengesteld helpt zo de volwassenen om te leren herkennen welke patronen er zijn en te zorgen dat iedereen z'n eigen plek kan vinden en houden.

Artikel boek Pauline Schonewille


KIES werkt samen met