Van twee kanten

Van twee kanten

"Draai je overtuiging eens om. Soms geeft het jezelf een eye-opener. Is wat je zelf zegt wel zo?"
 
Alles heeft twee kanten 
Tenminste ieder heeft zijn eigen kant of liever gezegd perspectief. We zeggen daarom ook wel eens 'het is maar hoe je het bekijkt'. Meestal is voor alle kanten wel wat te zeggen. Twee kanten kunnen hetzelfde zijn maar anders ervaren worden en anders worden uitgelegt.
Dé waarheid bestaat daarom ook niet. Ook niet dat de waarheid in het midden kan liggen. Iedereen heeft zijn eigen waarheid.
 
Over 'de waarheid', iemands verhaal of perspectief, de kant die iemand belicht, daarover kun je je wel verbazen. Zeker wanneer je iemand al heel lang kent kan het zijn dat je met een andere bril op hebt gekeken naar de dingen die er al waren.
Je zag misschien wat je wilde of kon zien. Of je zag niet dat er nog wat meer bij hoorde dat je niet in beeld had of kreeg. Het kan ook zijn dat jij anders bent gaan denken en leven.
Zo kun je over iets of iemand die niet zoveel anders is of doet als daarvoor zelf dingen heel anders gaan zien en er anders over denken.

Misschien ken je wel dat je zelfs over jezelf in verschillende periodes van je leven ook verschillend kan denken. Het is maar hoe en welke kant je wil en kunt zien. Lees dit gedicht maar eens en kijk of het je kan helpen om je ex in een ander (dag)licht te zetten om van die zienswijze samen ouders van jullie kinderen te zijn.*
 
I'm very ugly
So don't try to convince me that 
I'm a very beautiful person
because at the end of the day
I hate myself in every single way
And I'm not goin to lie to myself by saying
There is no beauty inside of me that matters
So rest assured I will remind myself
That I am a worthless, terrible person
And nothing you say will make me believe
I still deserve love
because no matter what
I am not good enough to be loved
and I am in no position to believe that
Beauty does exist within me
Because whenever I look in the mirror I always think
Am I as ugly as people say?
 
 
Lees nu dezelfde woorden, maar dan van onder naar boven.
Je verdiend liefde en geluk. Laat niemand je iets anders wijs maken. Vooral jij zelf niet! Zo kun je ook een omkering maken over hoe je denkt over iemand anders, je ex of bijvoorbeeld diens nieuwe partner. Soms helpt het je om de andere kant ook (weer) te kunnen zien. Voor het contact dat je als ouders hebt over de opvoeding van je kind kan deze omdenk oefening je blijven helpen. Denk je er aan bij opkomst van de negatieve gedachtes?
 
*Het kan ook zijn dat je al vaak op verschillende manieren hebt willen kijken maar alsmaar tot de conclusie komt dat het echt beter is om uit contact te blijven. Dat kan bijvoorbeeld zijn als je ex partner geen (mogelijkheden voor) goede bedoelingen had en heeft. Kies altijd voor veiligheid voor je kind en jezelf.
Neem zo nodig contact op met Veilig Thuis en/of doorloop voor jezelf met een hulpverlener je eigen traject om alles goed af te sluiten en je leven opnieuw vorm te geven.
Bedenk dat je altijd beiden ouders zult blijven van jullie kind(eren) en een KIES professional je kan helpen daar zo goed mogelijk mee om te gaan.

KIES werkt samen met