KIES 13 -17 jaar

KIES 13 -17 jaar

Scheiden was wel de beste oplossing voor mijn ouders, ze maakten veel ruzie. Voor mij was het een rot tijd. Ik schaamde me. Gelukkig is er muziek en kon ik naar KIES voor hulp.

-Marije 14 jaar-

Je ouders gaan scheiden of zijn gescheiden
Wanneer je ouders gaan scheiden verandert er veel. Het is niet een situatie waar jij op zit te wachten. Jullie wonen niet langer als gezin bij elkaar. Je verhuisd misschien naar een andere woning of moet zelfs naar een andere school. Je ouders gedragen zich anders en misschien zijn er nieuwe mensen in je leven gekomen. 
Ondertussen is de scheiding er en moet je er mee verder. Maar hoe? Hier vind je meer over scheiding voor jongeren. Lees hier de verhalen van andere jongeren.
 
Je bent zeker niet alleen met gescheiden ouders. Je hebt ook recht op je mening geven en dat er rekening met jee gehouden wordt. Kijk en luister maar eens naar andere jongeren aan het woord bij NOS stories en 'Mijn ouders gaan UIT ELKAAR, wat nu? De waarheid over SCHEIDEN.

Info 'Mijn ouders gaan uitelkaar, wat nu? De waarheid over scheiden':
De zomervakantie is bijvoorbeeld een lastige periode als je ouders niet meer bij elkaar zijn. Dat zeggen verschillende hulporganisaties die de jongeren begeleiden, zoals De Kindertelefoon en KIES. Stel je voor dat je opeens met je nieuwe stiefmoeder op vakantie moet, die je niet zo mag. Of dat je drie weken naar Aziƫ gaat met je vader, die je normaal alleen in het weekend ziet. Dat is best wennen. In deze video leggen Maxime en Danny uit wat jouw rechten zijn als je ouders niet meer samen willen zijn. En hoe zit het eigenlijk tussen die twee? Komen die nog terug bij elkaar?

Elke scheiding is anders
Geen enkele scheiding is hetzelfde, net zoals ouders allemaal anders zijn. Wat jij meemaakt is dan ook anders dan andere jongeren meemaken. Toch is er ook veel hetzelfde en kunnen de ervaringen van andere jongeren je helpen. Misschien heb je ook zelf tips of juist vragen over hoe je het beste omgaat met de scheiding. Er zijn ook professionals die speciaal kennis en eervaring hebben over scheiding en jongeren. Ze kunnen je helpen bij de vragen en zorgen die je hebt of je informatie geven. Misschien wil je eigenlijk gewoon eens jouw verhaal vertellen. Je ouders hebben immers allebei hun eigen kanten van hun verhaal.

Op de homepagina van deze website, www.kiesvoorhetkind.nl, kun je zoeken naar een KIES professional in jouw omgeving. Neem contact op voor informatie en de mogelijkheden.KIES werkt samen met