KIES voor het Kind

Nou en!?

Jongeren: 'Mijn ouders zijn gescheiden. Nou en !?'

" De scheiding was hun keuze. Ik heb mijn eigen verhaal"

'Mijn ouders zijn gescheiden. Nou èn?!' is een mooi KIES project waarin jongeren van, op het moment van de intervieuws en opnames, tussen de 15-25 jaar, hun verhaal vertellen over de scheiding van hun ouders.

Fotografe Monique Claes van Vanclaesfotografie (KIES coach en KIES trainer) maakte deze foto's in opdracht van het Expertisecentrum Kind en Scheiding. Monique en bedenker ontwikkelaar van KIES, Nelly Snels-Dolron, interviewden de jongeren tijdens een open gesprek waarin de jongeren vrij hun verhaal konden doen.

De jongeren vertellen in dit project over hun ervaring als kind met gescheiden ouders. Sommigen namen als kind deel aan KIES, anderen hadden dat best graag gewild. Je stem laten horen bij de scheiding van je ouders, dat volwassenen horen en begrijpen wat je als kind ervaart en nodig hebt, dát vinden ze allemaal belangrijk en is hun gezamelijke boodschap. En ook dat het niet meer bijzonder is om gescheiden ouders te hebben.

Met het KIES project 'Nou en?!, laten zij zien dat professionele begeleiding en tijdig aandacht van mensen om je heen kinderen en jongeren helpen.

Wil je zelf ook je verhaal vertellen en gefotografeerd worden? Mail dan met je gegevens voor contact, voor meer informatie naar info@kiesvoorhetkind.nl

Lees hier het verhaal van
Charmilla
Ellen
Jasmijn
Julie
Jeroen
Laureen
Lex
Lisa
Neem hier een kijkje bij 'the making of -Mijn ouders zijn gescheiden Nou en?!'KIES werkt samen met

KIES werkt samen met