KIES voor allebei!
Trainingen
Themadagen en nascholingen
KIES voor allebei! - Omgaan met ouderverstoting
- €350,00 Excl. BTW
- € 423,50 Incl. BTW
Informatie
Wie kan aan deze scholing deelnemen: HBO professionals in het sociale domein.
Let op: deze training is ook als incompany te boeken en kan in overleg op een locatie van jullie eigen organisatie plaatsvinden. Voor meer informatie en prijzen neem contact op met: info@kiesvoorhetkind.nl
Elke professional werkzaam met kinderen, ouders en scheiding moet basiskennis hebben over conflictscheidingen, complexe omgangsproblematiek en ouderverstoting. Door meer kennis te hebben over de onderliggende dynamiek en typische signalen over deze thema's te herkennen bij zowel kinderen als ouders, draagt de professional nog beter bij aan preventie bij signalen die die duiden op het (ontwikkelen van) ouderverstoting.
Professionals kunnen het verschil maken voor kinderen die het contact dreigen te verliezen met één van de ouders. Wanneer een kind na een scheiding één van de ouders afwijst- met wie het tot de scheiding een goede band had - en daar geen gegronde reden voor heeft, spreken we van oudervervreemding of ouderverstoting.
Professionals worstelen nogal eens met situaties waarin ze vermoeden dat dit speelt. Hoe achterhaal je wat er aan de hand is? En als de zorgen terecht blijken, wat dan? De themadag KIES voor allebei! biedt (KIES) professionals kennis en inzicht en praktische handvatten om deze problematiek met meer (zelf)vertrouwen tegemoet te treden.
Na deze training:
- Heb je kennis van de ongezonde dynamieken die kunnen spelen bij conflictscheidingen en complexe omgangsproblematiek;
- Weet je wat ouderverstoting is (en wat niet) en (her)ken je de signalen die daarop kunnen duiden bij kinderen (en ouders);
- Heb je een praktische tool in handen om het gesprek te voeren met een kind waarvan je vermoedt dat het te maken heeft met ouderverstoting.
- Ken je de do's en don'ts richting het kind en de ouders als blijkt dat er sprake is van (beginnende) ouderverstoting.
Aan de hand van eigen casuistiek worden theorie en praktijk gekoppeld en kan iedere deelnemer focussen op de eigen leerbehoefte.
Programma
Aanvang 10.00 uur - 17.00 uur Kloosterhotel ZIN te Vught of een andere locatie in overleg
Ochtend
Verkennen van de belangrijkste aspecten van ouderverstoting.
Wat is het en wat is het niet? Welke signalen duiden op (mogelijk op handen zijnde) ouderverstoting en wat zijn de do's en don'ts?
Middag
Werken met een praktische tool.
Oefenen met gesprekken met kinderen en ouders.