KIES voor het Kind

KIES voor mij!

Terug naar overzicht

KIES voor mij! is op maat begeleiding van het individuele kind met de methodiek KIES

  • €350,00 Excl. BTW
  • € 423,50 Incl. BTW
Selecteer een datum

Informatie

Voor wie: deze themadag is als specialisatie te volgen als gecertificeerd KIES coach.

KIES voor mij!, individuele begeleiding van kinderen vanuit de methodiek KIES, wordt ingezet als het kind een specifieke hulpvraag heeft of als KIES begeleiding wenselijk is, maar het kind niet kan deelnemen aan een KIES groep. Ook kan het zijn dat een kind na deelname in de KIES-groep nog een aantal individuele gesprekken nodig heeft. 

In tegenstelling tot het werken met een programma zoals bij de KIES groep, werkt de KIES coach bij KIES voor mij! middels een format en nog meer op maat dan bij het basisprogramma. De handleiding om het programma individueel aan te kunnen bieden wordt digitaal beschikbaar gesteld na behalen van het certificaat. Desgewenst kan een fysiek exemplaar van de handleiding worden besteld. 

De begeleiding is de hand van de KIES methodiek en een eventuele signalen, hulpvraag of problematiek van het kind. Het verkennen van de hulpvraag, probleem eigenaarschap, al dan niet scheiding gerelateerde problematiek, de passende werkvorm bij het kind en zijn evtentuele problematiek kiezen, komen onder meer aan bod.

Aan de hand van verschillende thema's en tools krijg je als KIES-coach handvatten om de begeleiding op maat aan te bieden. Het werkboek KIES voor mij! krijg je aan het eind van de dag mee naar huis en is ook na te bestellen via de webiste. In dit werkboek zitten allerlei werkbladen waar het kind tijdens of na de begeleiding in kan werken.

Programma

Themadag van 10.00 - 17.00 uur bij Kloosterhotel ZIN, Vught

Een afwisselende dag met kennisoverdracht, ervaren, delen en oefenen van de praktijk in individuele begeleiding met KIES.

Download Brochure

Locaties: