KIES voor het Kind

Basistraining KIES coach

Terug naar overzicht

Twee daagse specialisatie voor professionals in het leren werken met de effectief bewezen methode KIES. De deelnemer ontvangt hierbij het programma voor de begeleiding van kinderen met gescheiden ouders in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar

  • €1.395,00 Excl. BTW
  • € 1.687,95 Incl. BTW
Selecteer een datum

Informatie

De basistraining KIES is een waardevolle specialisatie voor professionals met minimaal een relevante HBO opleiding en/of ervaring in het werken en begeleiden van kinderen bij scheiding.
Deze training sluit aan bij de behoefte van kinderen én professionals en is bedoeld voor de werkpraktijk van o.m. jeugdhulpverleners, orthopedagogen, schoolmaatschappelijkwerkers, pedagogen en HBO kindertherapeuten en coaches die werken met kinderen in een scheidingsituatie.
De training wordt gegeven vanuit de jarenlange ervaring in de praktijk en onderzoek m.b.t. het werken met KIES 
De deelnemer leert aansluiten op de beleving en de behoefte van kinderen en begeleiden hen op adequate wijze met als doel kinderen te steunen en helpen in het behouden of krijgen van een zo onbelast mogelijke ontwikkeling. De middels de door de Universiteit Utrecht onderzochte en in de databank van het Nederlands Jeugd Instituut, NJI opgenomen effectief bewezen KIES methodiek voor kinderen van 7-12 jaar geeft de professional een compleet stappenplan met materialen, tips en informatie.  Er wordt in de training gewerkt vanuit de KIES methodiek en de interactie in de deelnemersgroep. 

De training tot KIES coach is bij het SKJ geacrediteerd door de commissie van het Kwaliteitsregister Jeugd in de catogorie Formeel leren (SKJ 203650) tot 08-05-2023 voor in totaal aantal punten 21.00

De Algemene Beroepsvereniging voor Counseling, ABvC heeft de basistraining KIES coach gehonoreerd en gewaardeerd op 20 PE accreditatiepunten tot 11-05-2023

Deze training wordt aangeboden bij Kloosterhotel ZIN te Vught.

 

Programma

Tijdens het programma van in totaal 5 dagdelen, krijgt de deelnemer alle informatie, overdracht van de KIES werkwijze, de te nemen stappen in het begeleidingstraject, een handout, spel en toegang tot de digitale KIES Kennisbank op het KIES Platform waar o.m. een varieteit aan werkvormen is te downloaden.
Voorafgaand aan de training ontvangt elke deelnemer per e-mail informatie en een huiswerkopdracht die gedeeld wordt met de deelnemersgroep.

Dag 1
Tijdens de eerste dag bestaande uit een ochtend, middag en avond programma, maakt de deelnemer nader kennis met de methodiek KIES en de rol als KIES coach, het programma en de werking van het programma, de voorwaarden en uitvoering met betrekking tot de verschillen in de mogelijkheden van aanbieden van de begeleiding in het werkveld zoals op school of in de jeugdhulpverlening. 

Dag 2
Op de tweede dag wordt met ervaren trainingacteurs de opgedane kennis in de praktijk geoefend aan de hand van een aantal meest voorkomende en juist lastigere casussen. s' Middags rondt de groep af met een implementatieplan voor de eigen praktijk en bij voldoen aan de eisen het certificaat KIES coach.

Aanvang donderdag 10.00 uur tot 21:00 uur. Op vrijdag is er om 08:15 uur ontbijt en starten we om 09:00 uur tot 16:00 uur. De tweedaagse training is inclusief eten/drinken en overnachting.

Download Brochure

Locaties: